(60g) 1½ dl sammalt spelt, grov (20g) ½ dl havregryn (60g) 1 ½ dl speltmel ¼ ts salt 2 stk. egg(et egg, en hvitte) 5 dl skummet melk *1 ss smør, smeltet*
Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg og melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør. Dekk til røren og la den stå i ca 30 minutter og svelle. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider. Brett pannekaken i fire. Server pannekakene lun eller kald med tilbehør. Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.
Næringsinnhold hele røra 780,1kcal 51prot 118,5karb 11,3fett(uten smør, dropper det uansett)
3 kommentarer:
Hva er oppskriften på pannekakene dine? :-)
Grove pannekaker
(60g) 1½ dl sammalt spelt, grov
(20g) ½ dl havregryn
(60g) 1 ½ dl speltmel
¼ ts salt
2 stk. egg(et egg, en hvitte)
5 dl skummet melk
*1 ss smør, smeltet*
Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg og melk og bland det gradvis inn i melet til
røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
Dekk til røren og la den stå i ca 30 minutter og svelle.
Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt
dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken
med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på
begge sider. Brett pannekaken i fire.
Server pannekakene lun eller kald med tilbehør.
Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.
Næringsinnhold hele røra
780,1kcal
51prot
118,5karb
11,3fett(uten smør, dropper det uansett)
Mulig grammene er litt så om så:)
Tusen takk for oppskriften,skal prøves neste oppkarb:-)
Ønsker deg en fin helg!
Legg inn en kommentar